2014. június 28., szombat

Négyen maradtak



Hősiesen bevallom, nem sokat láttam a tornából...Az időeltolódás nem sokat segít: mire az ember felkel az első meccsek már véget értek, a 8:30-as meccseket a munka miatt képtelenség megnézni és a 14:30-as kezdésű szakaszoknak is jó, ha a végét látja az ember. Maradnak tehát az elcsípett összefoglalók és mások beszámolói, interjúk, amiből megpróbálom kisilabizálni, hogy mi is történt a meccseken.





A felső ág a papírformának megfelelően alakult. Shaun Murphy-Neil Robertson és Marco Fu- Barry Hawkins harcoltak az elődöntőbe jutásért. A két meccs között semmi hasonlóság nem volt, az egyik kínszenvedés volt a játékosoknak, a másik nagy breakeket hozott. Egy hasonlóság mégis volt, mindkettő döntő frame-mel ért véget. A szünetben még Robbo vezetett 3-1-re, de Murphy sorozatban három frame-et nyert és a kiesés szélére került az ausztrál. Nem meglepő módon, amikor a legnagyobb szükség volt rá, Neil összekapta magát és a mérkőzés legnagyobb breakével egyenlített. Murphy és Robbo az elemekkel harcolt leginkább és az utolsó pillanatig kérdéses volt, melyikük jut tovább. Úgy tűnt, Murphy lesz az, de egy váratlan hiba megadta az esélyt Robertsonnak, hogy lopja az utolsó frame-et, ő pedig élt vele. Nem volt persze egyszerű a helyzete, az utolsó két piros után zöldet kellett löknie, s így a feketére is szüksége volt. A nehézét megoldotta, amikor elterelte magát a barnáról a kékre és nem maradt más, csak egy félhosszú rózsa, majd egy borzalmas fekete. Megcsinálta, de a meccs után mégis csalódottan távozott az arénából. A vele készült interjúban aztán keményen kritizálta a körülményeket és a Twitter oldalán sem finomkodott. Tény és való, hogy mindkét játékosnál rengeteg volt a kick, sok a váratlan hiba és feltűnően gyenge a pozicionálás.





Hawkinséknak láthatóan kevesebb gondjuk akadt az asztallal, csak úgy röpködtek az 50 feletti breakek. 2-2-vel vonultak szünetre, de utána Hawkins pillanatok alatt elhúzott 4-2-re és jó esélye volt, hogy a következő frame-et is megnyerje és lezárja a meccset. Fu azonban ellopta a 7. frame-et, majd ki is egyenlített. A döntő frame itt nem hozott körömrágós izgalmakat, Hawkins egy nagy breakkel nyert és továbbjutott.


Az alsó ágon bejött a tippem, miszerint Selby bicskája beletörhet Wenboba, aki aztán kikapott az eddig az egész tornán remekül játszó Perrytől. Perry Gouldal küzd meg a döntőbe jutásért, bár én Maguire-t vártam ellenfélként, aki 5-0-val elintézte Trumpot. Igaz, ez nem jelenti azt, hogy a skót jól játszott, hiszem úgy verte laposra Trumpot, hogy nem lökött 50 feletti breaket. Hogy Trump mit művelt, azt jobb nem tudni... Mindenesetre Gould 5-4-re legyőzte Maguire-t és elődöntős.

Hogy mi lesz az elődöntők eredménye, nem tudom. Ha azt nézzük, hogy eddig ki milyen formát mutatott, akkor egyetértek Robertsonnal, miszerint kettejük összecsapásának Hawkins az esélyese. Nem árt azonban szem előtt tartani, hogy ahogyan az a nagyeddöntőben is láthattuk, Robbo akkor a legveszélyesebb, amikor a falnak szorítják és a posztócsere is neki kedvezhet.

Az alsó ágon Perry tűnik esélyesebbnek, de hajlamos elizgulni a tétmeccseket; ettől függetlenül az ő nyőzelmére tippelek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése