2014. június 22., vasárnap

Wuxi Cassic előzetes







Holnaptól visszatér a képernyőre a snooker, mégpedig az év első nagy tornájával Wuxiban. A selejtezőket már korábban lejátszották, ahol a legnagyobb meglepetést Ding kiesése jelentette, Oliver Brown 5-0-ra verte. Hogy mi volt a vereség oka, senki nem tudja. Van, aki szerint a Vb-n őt ért csalódáson nem tette túl magát, mások szerint nem gyakorolt a selejtező előtt, megint mások szerint túl későn utazott vissza Kínából és a jet lag okolható a történtekért. Egyik lehetőséget sem kell elvetni, azonban szerintem talán a WPBSA döntése volt, ami kicsit megzavarta (azóta sincs semmi hír arról, hogy lesz-e további szankció ellene). Mindenesetre Ding nem lesz ott hazai tornáján és a Yixing Open megnyerése aprócska vigaszt jelent számára.

Nézzük, kik lesznek ott és mire lehet számítani!



A szezon csak most kezdődik, így nincsenek információink arról, hogy ki milyen formában van, mennyit edzett vagy nézte inkább a foci vb-t. Azok a játékosok, akik versenyeztek az AT tornán már meccsélesek lesznek, így valamennyire talán előnyben lesznek a többiekhez képest, de nem hiszem, hogy ez nagyban befolyásolja majd a végeredményt.

Első negyed:



Neil Robertson W/O Alexander Ursenbacher
Michael Georgiou Vs Marcus Campbell
Michael Holt Vs Rory McLeod
Fraser Patrick Vs Sam Baird
Chris Melling Vs Andrew Norman/Zhao Xintong
Jack Lisowski Vs Lu Chenwei
Chris Wakelin Vs Joe O'Connor
Shaun Murphy Vs Rod Lawler


Holnap állna asztalhoz a címvédő Neil Robertson, azonban Ursenbacher útlevélgondok miatt visszalépett, így Robbo máris továbbjutott és csak szerdán kezd. Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy erre ő is rájött már, elvégre sosem nézi meg előre a sorsolását, úgyhogy nem lepne meg, ha holnap beállítania a helyszínre és ott szembesülne vele, hogy nem kell játszania. Sima 8 közé jutást várok tőle, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy Holt épp most játszott döntőt Ding ellen és láthatóan jó formában van. A négy közé jutásért valószínűleg Murphy lesz az ellenfele, de a fiatalok okozhatnak meglepetést: Lisowski elszánt, hogy idén jó szezont produkáljon, Murphy pedig tavaly nagyon gyengén kezdett és most is nyaralásból jön, ahol szépen le is égett.



Második negyed:



Marco Fu Vs Craig Steadman
Jamie Jones Vs Ken Doherty
Kurt Maflin Vs Anthony Hamilton
Stuart Bingham Vs Tony Drago
John Higgins Vs Anthony McGill
Alan McManus Vs Gary Wilson
Barry Pinches Vs Yu DeLu/ Yan Bingtao
Barry Hawkins Vs Lee Page


Elég nehéz megtippelni ennek a negyednek a kimenetelét. Higgins tavaly döntőzött, de utána pocsék szezonja volt. Ha ki tudja használni a többiek év eleji álmosságát, talán elérhet valamit, de nem hiszem, hogy idén sokáig eljut majd. Fu, Hawkins és Bingham tűnik eselyésesnek, tőlük a döntőbe jutás sem lenne különösebben meglepő.



Harmadik negyed:


Oliver Lines Vs Oliver Brown
Martin Gould Vs Michael Tomlinson
Ryan Day Vs Matt Selt
Mark Williams Vs Mark Joyce
Stephen Maguire Vs David Gilbert
Michael White Vs Jamie Cope
Fergal O'Brien Vs Ben Woollaston
Judd Trump Vs David Grace

Day biztató formát mutatott a szezon végén és a selejtezőkön, kíváncsi leszek, hogy tudja-e folytatni a jó szereplést, egy Williams elleni meccs jó iránymutatással szolgálhat majd. Az alsó nyolcasból a papírforma Maguire-Trump találkozót ígér, de Maguire hátproblémái nem biztos, hogy rendbe jöttek, Trump pedig mindenre képes, jó és rossz értelemben egyaránt. Kíváncsi leszek a két Oliver meccsére is a negyed tetején; kár, hogy egymás ellen kell kezdeniük és egyikük biztosan búcsúzik majd. Mindenki jön White-tal, de kövezzetek meg, én nem látok benne olyan nagy fantáziát, nem hiszem, hogy a legjobb nyolcba jutna.


Negyedik negyed:



Ricky Walden Vs Peter Lines
Mark King Vs Cao Yupeng
Xiao Guodong Vs Robin Hull
Graeme Dott Vs Zhou Yuelong
Joe Perry Vs Scott Donaldson/Chen Zifan
Robert Milkins Vs David Morris
Liang Wenbo Vs Jamie Burnett
Mark Selby Vs Robbie Williams/ Niu Zhuang

Ebből a negyedből Selby emelkedik ki, de még neki is nehéz dolga lehet Wenbo ellen. Most, hogy világbajnok lett kiemelt figyelmet fog kapni és kérdés, hogyan kezeli majd az ezzel járó nyomást. Ding kiesése után Guodong és Wenbo küzd majd a kínaiak becsületéért és ha ők ketten játszanák a negyeddöntőt, az sem lenne világszenzáció. Milkins és Dott sötét ló, de Milkins nem hiszem, hogy túléli a nyolcadot és az utóbbi időban Dottnak sem ment igazán a játék.





Summa summarum nem lepne meg, ha címvédés történne, de az ilyesmi elég ritka. Mindenesetre egy döntő összejöhet Robertsonnak, ahol a legnagyobb valószínűséggel Trump vagy Selby lenne az ellenfele. Év elején gyakoriak a meglepetések, így akár egy előzetesen outsidernek gondolt játékos is győzhet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése